Varmista katon turvallisuus ja suojaa kotisi rakenteet kosteudelta

Toimiva ja laadukas sadevesijärjestelmä suojaa kiinteistön perustuksia ja julkisivua sadevesien aiheuttamilta haitoilta ja vesivaurioilta. Määräysten mukaiset kattoturvatuotteet varmistavat, että katolla on helppoa ja turvallista liikkua.

Tilaa kourut, tikkaat, lumiesteet ja kattosillat ammattilaisen asentamana.

Katesepät, Sadevesijärjestelmä, Kattoturvatuotteet.

Toimiva sadevesijärjestelmä pitää talon kuivana

Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata katolle satava vesi ja lumi poissa talon läheisyydestä.

Meiltä saat saumattomat kourut suoraan autosta asennettuna uudis- sekä saneerauskohteisiin.

Käytämme pääsääntöisesti Nescon valmistamia kestäviä ja laadukkaita kouruja ja tarvikkeita.

Pyydä tarjous
Kattosillat ja Lumiesteet, Katesepät.

Kattosillat ja lumiesteet varmistavat kattosi turvallisuuden

Laadukkaat ja oikein asennetut kattoturvatuotteet varmistavat turvallisen liikkumisen ja työskentelyn katolla.

Tikkaat tarjoavat helpon ja turvallisen reitin katolle, lumiesteet estävät katolta putoavat lumen aiheuttamia vaaratilanteita ja kattosillat varmistavat turvallisen kulun katolla esimerkiksi savupiipulle.

Asennamme kestävät ja turvalliset Nescon valmistamat lumiesteet, kattosillat ja tikkaat jokaiselle kattotyypille asiakkaamme toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tietoa sadevesijärjestelmistä

Milloin sadevesijärjestelmät tulisi uusia?
Tavallisten sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on tavallisesti 30 vuotta. Kuitenkin materiaalista ja rasitustekijöistä riippuen remontti voi tulla ajankohtaiseksi aiemminkin.
Voiko sadevesijärjestelmiä korjata?

Korjaus on tietysti mahdollista ja tätä suositellaankin, jos kyseessä ei ole elinkaarensa päässä olevat kourut. Tyypillisiä korjattavia ongelmia ovat kourujen kulmakohdat, kiinnitys, päädyt ja huonosti tai väärään suuntaan kaatavat kourut.

Kourujen ja otsalaudan välistä tippuu vettä, mitä tehdä?

Mikäli kattomateriaali ei tule tarpeeksi otsalaudan yli, suositellaan väliin asennettavaksi tippalistaa, joka ohjaa veden suoraan kouruun ja estää veden vuotamisen kourujen ja otsalaudan välistä. Tippalista on käytännössä niin merkittävä suoja otsalaudoille, että suosittelemme tätä aina remontin yhteydessä.

Mitä eroa on puolipyöreällä ja kantikkaalla kourulla?

Puolipyöreässä kourumallissa veden virtaus on parempi, sillä kourun pohjalla on yksi ura, jota pitkin vesi virtaa. Kantikkaassa mallissa vesi leviää pohjalle ja jää herkemmin seisomaan kourun pohjalle.


Tietoa kattoturvatuotteista

Voiko katolla olevan vääntyneen lumiesteen korjata?
Lumiesteiden vääntyminen tai pahimmillaan irtoaminen kertoo siitä, että siihen on kohdistunut liian suuri lumimassa. Yleensä näissä tapauksissa lumiestettä on asennettu katolle vain pieni pätkä, jolloin lumiesteen kulmaan kohdistuu todella suuri rasite. Lumiesteen irtoaminen voi myös repiä kattomateriaaliin reiän, joten näihin tulisi reagoida välittömästi. Ongelma korjataan asentamalla ehyt lumieste ja tarvittaessa lisäämällä sitä koko lappeen pituudelle, sekä korjaamalla muut mahdolliset ylikuormituksen aiheuttamat vauriot.
Voiko puista kattosiltaa käyttää?

Kattosilloissa tulee olla nykystandardien mukaan riittävä lumenläpäisykyky, jota puiset kattosillat eivät täytä.

Seinätikkaat ovat huteran tuntuisia, voiko niitä käyttää?

Näissä tapauksissa suosittelemme pyytämään ammattilaista tarkastamaan tikkaiden kiinnityksen. Useimmin seinätikkaiden puutteita on ylhäällä olevat kaaret ja niiden kiinnitys. Myöskin vedonpoistajat saattavat puuttua. Samalla tarkistetaan myös seinäjalkojen kiinnitys.

Mitkä kattoturvatuotteet ovat pakollisia?

Nykystandardien mukaan asuinrakennuksissa tulee järjestää katkeamaton huoltotie säännöllistä huoltoa vaativille piipuille ja muille läpivienneille. Lisäksi katon alapuolella kulkevia jalankulkijoita pitää suojella asentamalla lumiesteet lappeille, joiden alapuolella kulkee kävelyreitti. Myöskin hätäpoistumistiet ovat pakollisia, 2-kerroksisissa ja sitä korkeammissa rakennuksissa.

Tarvitsetko rahoitusta kotisi kattoremontille?

Kattoremontin toteuttamisen ei tarvitse jäädä rahasta kiinni. Edullinen rahoitus antaa hankinnallesi maksuaikaa ja helpottaa taloutesi tasapainottamista. Voit valita sopivan kuukausierän ja toteuttaa kattoremontin ilman odottelua.


Asiakaskokemuksia

Näin asiakkaamme sanovat meistä


Katto- ja peltitöiden erikoisosaaja

Laadun takeena ovat vuosikymmenten kokemus yhdistettynä raudanlujaan ammattitaitoon. Tekemistämme ohjaa vahva intohimo tehdä kuin tekisimme itsellemme. Taitomme ulottuvat laajalle peruskatoista ja pellityksistä erikoiskattoihin

Asentajat

Koulutetut ammattilaiset

Ammattitaitoisilla peltisepillämme on yli 15 vuoden kokemus alalta ja yli tuhat tehtyä kattoremonttia.

Kuntokartoitus

Ilmainen kartoitus

Tutustumme kohteeseen, jotta voimme millainen ratkaisu on kestävin ja kustannustehokkain juuri sinun tarpeisiisi..

Kestävä katto

Luotettava ja kestävä

Kattomateriaaleillamme on jopa 25 vuoden pinnoitetakuu ja 50 vuoden tekninen takuu. Haluamme tarjota kilpailukykyisen hinnan yhdistettynä parhaisiin materiaaleihin.

Ota yhteyttä

Pohjois-Pohjanmaa

Hakatie 8, 90440 Kempele

Puh. 010 2072 330

myynti@katesepat.fi

Pirkanmaa

Syylärikatu 5, 37150 Nokia

Puh. 050 4734 742

myynti@katesepat.fi

Uusimaa

Yrittäjäntie 30 C, 01800 Nurmijärvi

Puh. 010 2072 331

myynti@katesepat.fi

Pyydä arvio