Katon tarkastus

Ammattilaisen tekemä katon tarkastus antaa selkeän kuvan vesikaton kunnosta ja korjaustarpeista.


Katon kuntotarkastus kertoo, mitä katollesi kuuluu.

Ammattilaisen laatimassa tarkastuksessa selvitetään, paljonko nykyisen vesikaton käyttöikä on ja mahdolliset korjaustoimenpiteet, joilla varmistetaan pitkä käyttöikä. Kerromme myös rehellisesti, jos katon elinkaari on ikänsä päässä tai korjauskustannukset ylittävät saavutettavan hyödyn, jolloin suosittelemme kohteeseen kokonaisvaltaista kattoremonttia.

Omakotitaloille laadimme ilmaisen kuntokartoituksen, kun taas taloyhtiöille ja yhteisöille tehdään pääsääntöisesti PTS-kartoituksia, sekä kuntotarkastuksia. PTS-kartoituksista ja kuntotarkastuksista veloitetaan pienehkö tarkastusmaksu.

Kuva 8a

Milloin katon tarkastus kannattaa tehdä?

Katon kunto kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Yleisesti katon tarkastusta suositellaan tehtäväksi vuoden tai kahden vuoden välein. Kun ongelmakohtiin puututaan riittävän ajoissa, voidaan katto huoltaa ilman suurempia remontteja ja katon käyttöikä voi kasvaa merkittävästi.

Pyydä tarjous
Kuva 8b

Mihin tarkastus perustuu

Meillä on vuosien kokemus kaikenlaisista kattotöistä, joten tunnistamme katon tyypilliset virheet ja tiedämme, mitkä seikat vaikuttavat katon vuoto- ja turvallisuusriskeihin.

Tarkastajamme sitoutuvat raportoimaan puutteet rehellisesti ja tekemään tarkastukset huolellisesti.

Hyödynnämme tarkastuksissa valmistajien asennusohjeita, sekä rakennusalan ammattijulkaisuja, kuten RT-kortistoa, kattoliiton ”toimivat katot” -julkaisua, sekä rakennuslainsäädäntöä.

Pyydä tarjous
Kuva 8c

Yläpohja osana tarkastusta

Yläpohjan tarkastus on myös oleellinen osa vesikattoa, jonka vuoksi myös se tarkastetaan aina kun se on mahdollista. Mahdolliset katon vuodot päätyvät aina ensin yläpohjaan, josta vauriot havaitaan tyypillisesti valumajälkinä. Yläpohjasta käsin saadaan tarkastettua myös aina aluskate, kantavat rakenteet sekä yläpohjan eristeet.

Pyydä tarjous
Kuva 8d

Katon varusteet tarkastetaan myös

Sadevesijärjestelmät voivat vaikuttaa vesikaton toimivuuteen oleellisesti, jonka vuoksi nämä tarkastetaan vesikaton yhteydessä. Kiinnitämme tarkastuksessa huomiota myös vesikouruissa oleviin roskiin, jotka voivat tukkia ja muuttaa veden kulkureittejä.

Pyydä tarjous
Kuva 8 (1)

Tilaa katon tarkastus

Meiltä saat sinun tarpeitasi palvelevan katon tarkastuksen, jossa selvitetään katon kunto ja mahdolliset ongelmakohdat, sekä ehdotettavat korjaustoimenpiteet. Tarkastuksen perusteella teemme kirjallisen tarjouksen. Laskutus vasta kun työ on tehty sopimuksen mukaan.

Pyydä tarjous

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tietoa katon kuntotarkastuksesta

Mitä kuntotarkastuksesta käy ilmi?
Katon kuntotarkastuksen tarkoitus on selvittää katon nykytila ja havaita siitä mahdollisesti löytyvät ongelmakohdat sekä ehdottaa sopivia korjaustoimenpiteitä. Laadukas raportti kiinnittää huomiota aiheellisiin ongelmakohtiin ja tarjoaa hyviä korjausehdotuksia huomioiden katon elinkaaren mukainen käyttöikä ja korjauksista aiheutuvat kustannukset. 
Mitä eroa on katon kuntotarkastuksella ja PTS-tarkastuksella?

Katon kuntotarkastusraportti on suppeampi ja siinä keskitytään pelkästään potentiaalisiin vuotoriskeihin ja näiden korjausehdotuksiin. PTS-tarkastuksen tarkoitus on selvittää tarkasti kaikki vesikattoihin liittyvien elementtien ongelmakohdat, odotettu käyttöikä sekä korjaustoimenpiteet.

Milloin katon kuntotarkastus voisi olla tarpeellinen?

Suosittelemme katon kuntotarkistusta silloin, kun vesikatolla ei ole suoritettu huoltotoimia useampaan vuoteen, tai viimeisestä tarkistuksesta on kulunut viimeistään viisi vuotta.

Tarvitsetko rahoitusta kotisi kattoremontille?

Kattoremontin toteuttamisen ei tarvitse jäädä rahasta kiinni. Edullinen rahoitus antaa hankinnallesi maksuaikaa ja helpottaa taloutesi tasapainottamista. Voit valita sopivan kuukausierän ja toteuttaa kattoremontin ilman odottelua.


Asiakaskokemuksia

Näin asiakkaamme sanovat meistä


Katto- ja peltitöiden erikoisosaaja

Laadun takeena ovat vuosikymmenten kokemus yhdistettynä raudanlujaan ammattitaitoon. Tekemistämme ohjaa vahva intohimo tehdä kuin tekisimme itsellemme. Taitomme ulottuvat laajalle peruskatoista ja pellityksistä erikoiskattoihin

Asentajat

Koulutetut ammattilaiset

Ammattitaitoisilla peltisepillämme on yli 15 vuoden kokemus alalta ja yli tuhat tehtyä kattoremonttia.

Kuntokartoitus

Pyydä kartoitus

Tutustumme kohteeseen, jotta voimme kertoa millainen ratkaisu on kestävin ja kustannustehokkain juuri sinun tarpeisiisi..

Kestävä katto

Luotettava ja kestävä

Kattomateriaaleillamme on jopa 25 vuoden pinnoitetakuu ja 50 vuoden tekninen takuu. Haluamme tarjota kilpailukykyisen hinnan yhdistettynä parhaisiin materiaaleihin.

Ota yhteyttä

Pohjois-Pohjanmaa

Hakatie 8, 90440 Kempele

Puh. 010 2072 330

myynti@katesepat.fi

Pirkanmaa

Syylärikatu 5, 37150 Nokia

Puh. 050 4734 742

myynti@katesepat.fi

Uusimaa

Yrittäjäntie 30 C, 01800 Nurmijärvi

Puh. 010 2072 331

myynti@katesepat.fi

Pyydä arvio