Katon korjaus ja huolto

Katto on talon tärkein osa. Vuotavan katon aiheuttamat kustannukset ovat usein mittavia ja pahenevat mitä pidempään katto saa vuotaa.

Me korjaamme kaikki katot ammattitaidolla. Soita meille, ennen kuin on liian myöhäistä.​

Normaalia pidempi 3 vuoden takuu korjaustöille!

Huom! Palvelumme on kotitalous­vähennyskelpoinen ja voit saada jopa 60% hyvitystä. Asiantuntijamme kertoo tästä lisää.

Katon korjaus siirtää kattoremonttia vuosilla, parhaimmissa tapauksissa kymmenillä vuosilla.

Suurimmassa osassa tarkastuksistamme tulemme siihen lopputulokseen,

että katon huolto- ja korjaustoimenpiteitä suositellaan, koska katon korjaukset ovat suhteessa huomattavasti edullisempia, kuin koko katon uusiminen. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että katolla on teknistä käyttöikää vielä jäljellä.

Katon käyttöikää voi pidentää suorittamalla katon korjaus ja huolto ajoissa

Katon vuotokorjauksella, saumojen tiivistämisellä, aluskatteen korjauksilla ja muilla täsmäkorjauksilla jatketaan katon käyttöikää niin, että katto voisi saavuttaa teknisen käyttöikä-arvionsa.

Peltikaton korjaus on tällä hetkellä yleisin korjauksistamme tiilikaton korjausten rinnalla, mutta teemme paljon korjauksia myös kermikatoilla. Mineriittikattojakin voidaan tietyissä tapauksissa korjata, mutta nämä ovat harvinaisempia.

Olemme havainneet tehtyjen tarkastustemme pohjalta, että lähes 80 % tarkastetuissa omakotitalojen katoilla katon korjaukset ovat olleet kannattavampia ja kustannus-tehokkaampia kuin kokonainen kattoremontti.

Yleisesti voidaankin siis todeta, että katon korjaus on aina selvityksen arvoinen vaihtoehto kattoremontin rinnalla.

Peltikattojen tulisi kestää profiilista riippuen 30 – 60 vuotta

Peltikatolla korjaukset liittyvät tyypillisesti läpivientien korjaukseen, kuten vuotavan piipun korjaukseen. Ongelmana voi olla myös esimerkiksi väärin asennetut lumiesteet, jotka ovat repeytyneet irti lumikuormien mukana.

Peltikaton korjaukset ovat yleensä kohtalaisen helppo toteuttaa ja korjaustyöt ovat mahdollisia talvellakin.

Peltikaton huolto on myös tärkeää katon teknisen käyttöiän saavuttamiseksi. Peltikaton maalaus tehdään noin 15 vuoden välein, jonka yhteydessä tehdään tietenkin katon pesu.

Peltikaton pesutarve on yleensä tiheämpi. Peltikaton maalauksen yhteydessä on tärkeää varmistaa, että katto on tiivis ja aluskate ehjä.

Mietityttääkö katon kunto?

Tilaa meiltä maksuton kattotarkastus. Saat kattavan arvion kattosi kunnosta.

Asiakkaiden kokemuksia

Olen hyvilläni, että katto tuli nyt kuntoon! Jossain vaiheessa pitänee arvioida, täytyykö katolleni tehdä vielä maalaus.

Peltikaton korjaus

Aivanhuippulaatua käsityönä ja parasta asiakaspalvelua, mitä olen raksa-aikanasaanut. Aina saatiin hommat järjestymään vaikka tuli yllättäviä mutkia matkalla- niin kuin aina tuppaa käymään. Erityisesti Jukalle iso kiitos.

Veli-Matti, Oulu

Rehellinenmyynti. Palvelu asiallista. Joustavaa. Nopea toimitus. Laaja valikoima.Kilpailukykyinen hinta. Kaikki tuli mitä luvattiin. Ei yhtään moitetta pelkkäähyvää. Suur kiitokset hyvästä palvelusta.

Juha, Tornio

Kaikki tarjouspyynnöstä urakanvalmistumiseen asti sujui loistavasti.

Ammattitaitoinen porukka ja erittäinsiisti työn jälki. Voin suositella.

Jussi, Muhos

Vaikutitte jo alkuvaiheessa todella ammattitaitoisilta ja yhteistyö sujuvalta. Hienoa, että löydettiin teidät!

Kattoremontti

Olen aika vaativa, mutta voin sanoa, että hienoa työtä! Kiitos kun hoiditte homman hienosti!

Vesikourujen uusiminen

Työn jälki näyttää oikein hyvältä ja iso kiitos työmiehille reippaasta työstä ja hyvästä asenteesta, ammattilaisia!

Tiilikaton korjaus

Koko talo tuntuu ryhdistäytyneen, kiitos laadukkaasta duunista!

Kattoremontti

Olen hyvilläni, että katto tuli nyt kuntoon! Jossain vaiheessa pitänee arvioida, täytyykö katolleni tehdä vielä maalaus.

Peltikaton korjaus

Vaikutitte jo alkuvaiheessa todella ammattitaitoisilta ja yhteistyö sujuvalta. Hienoa, että löydettiin teidät!

Kattoremontti

Olen aika vaativa, mutta voin sanoa, että hienoa työtä! Kiitos kun hoiditte homman hienosti!

Vesikourujen uusiminen

Työn jälki näyttää oikein hyvältä ja iso kiitos työmiehille reippaasta työstä ja hyvästä asenteesta, ammattilaisia!

Tiilikaton korjaus

Koko talo tuntuu ryhdistäytyneen, kiitos laadukkaasta duunista!

Kattoremontti

3 Syytä valita Katesepät

Aina taattu
laatu

Laatu on ykkösproriteettimme, meiltä löytyy vain huippuammattilaisia ja käytämme parhaita materiaaleja.

Maanläheinen asiakaspalvelu

Tarjoamme aitoa ja asiakaslähtöistä palvelua, emme pakota myyntiä vaan kuuntelemme toiveitasi, jotta voit olla täysin tyytyväinen valintaasi.

Emme tuputa turhuuksia

Tarjoamme ainoastaan tarvitsemasi palvelut ja ne maksavat juuri sen verran kun sovitaan, yllätyskustannuksista ei tarvitse huolehtia.

Nykyisten betonitiilien käyttöikä on noin 50 vuotta

Tiilikatolla tyypillisimmät korjaukset ovat vuotavien läpivientien korjauksia, sekä rikkinäisten tiilien vaihtoja. 2000-luvun alussa rakennettujen tiilikattojen hyvin tyypillinen ongelma läpivienneissä on se, että aluskatetta ei ole asennettu oikein piipun kohdalla, jolloin piipun vuotaessa vesi pääsee yläpohjaan.

Tiilikaton läpivientejä on mahdollista korjata ympäri vuoden, mutta rikkinäisten tiilien paikantaminen voi olla hankalaa, jos katolla on paljon lunta.

Kattotiilen pinnoitteen kuluessa tiilen huokoisiin pääsee vettä, joka tekee pakkaskeleillä lämpölaajenemista ja rapauttaa tiiltä. Kuluneen tiilen pinnalle alkaa myös tyypillisesti kasvamaan sammalta, joka imee vettä itseensä.

Tiilikatteen pinnoite kuluu noin 15 vuodessa siihen kuntoon, että kattotiilien maalaus on ajankohtaista. Sammalkasvuston ja roskien määrä määrittelee pitkälti tiilikaton puhdistustarvetta.

Roskat suositellaan poistamaan vähintään kerran vuodessa ja samalla arvioida pinnoitteen kuntoa ja sammalkasvuston määrää.

Kermikattojen käyttöikä on noin 30 vuotta

Kermikattojen tyypilliset korjaukset ovat läpivientien ja höyrypussien korjauksia. Kermikatoilla tulisi kiinnittää huomiota myös kaltevuuksiin, sekä räystäsrakenteisiin.

Kermikatteen huollot tulisi myös tehdä vuosittain, jonka yhteydessä poistetaan katolle kertyneitä roskia, avataan tarvittaessa kattokaivoja ja tarkistetaan läpiviennit.

Katon huolto ja korjaus

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitkä ovat peltikaton tyypillisimmät katon vuotokohdat?

Piippujen ja muiden läpivientien juuret, sekä jiirit. Välillä vastaan tulee myös reikiä kattopelleissä tai löystyneitä ruuveja.

Mitkä ovat tyypillisimmät tiilikaton vuotokohdat?

Läpiviennit, rikkinäiset tiilet ja jiiripellitykset.

Miten katon vuoto korjataan?

Akuuttina ensiapuna voidaan käyttää tiivistemassaa, mutta pitkäikäinen korjaus tehdään korjaamalla vuotokohta sellaiseksi, kuin se olisi kuulunut tehdä jo katon asennusvaiheessa.

Miksi katon korjaus kannattaa kattoremontin sijaan?

Korjauksilla saadaan jatkettua katon normaalia käyttöikää. Korjaukset ovat yleensä huomattavasti halvempi ratkaisu kuin kokonainen kattoremontti ja korjauksella saadaan usein vuosia tai jopa vuosikymmeniä lisää käyttöikää.

Ruiskutasoitetun katon korjaus

Ruiskutasoitetun katon korjaaminen vaatii erikoisosaamista ja oikeat materiaalit, jotta katon alkuperäinen ulkonäkö ja toiminnallisuus palautuvat. Tämä prosessi sisältää usein halkeamien paikkaamisen ja katon pinnan uudelleen tasaisen viimeistelyn.

Röpelöisen katon korjaus

Röpelöisen katon korjaus keskittyy katon pinnan epätasaisuuksien silottamiseen ja mahdollisten vaurioiden korjaamiseen, jotta katto säilyttää toimivuutensa ja esteettisen arvonsa.

Paljonko katon korjaus maksaa?

Hinta vaihtelee paljon ongelmien laajuuden mukaan. Useimmiten korjausten hinta sijoittuu muutaman satasen – muutaman tuhannen euron välille

Tietoa katon kausihuollosta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Milloin kausihuoltoa tarvitaan?

Kausihuollot tehdään keväisin ja syksyisin, jolloin irtoroskaa on eniten katolla. Huoltokäynnille voi olla tarvetta myös lopputalvesta lumenpudotuksen merkeissä.

Tarkistetaanko huoltokäynnin yhteydessä katon kunto?

Huoltokäynnin tarkoitus on puhdistaa katto joko lumesta tai irtoroskista sesongista riippuen. Käynnin yhteydessä tehdään kuitenkin myös silmämääräinen tarkastus mahdollisista vuotoriskeistä, kattoturvatuotteista ja muista riskitekijöistä.

Mitä katolle käy, jos sitä ei huolla säännöllisesti?

Katon huoltamisen laiminlyönti voi vähentää katon elinkaarta merkittävästi, sillä kerääntyvä irtoroska aiheuttaa ylimääräistä kuormitusta katon pinnoitteelle, voi tukkia sadevesijärjestelmiä ja pahimmillaan olla osasyyllinen katon vuotamiseen.

Voiko katon huollon tehdä itse?

Katon kausihuolto on mahdollista tehdä itse, mutta työ suositellaan aina teetettäväksi ammattilaisella. Käytämme työssä ammattimaista ja turvallista välineistöä, jolla työntekijämme ja katto säilyvät ehjänä. Lisäksi kiinnitämme käynnin yhteydessä huomiota kattojen tyypillisiin vuotoriskeihin, jotka saattaisivat muuten jäädä huomaamatta.

Mietityttääkö katon kunto?

Tilaa meiltä maksuton kattotarkastus. Saat kattavan arvion kattosi kunnosta.